En mörkare variant av mjölkchoklad med 50% kakaomassa som är riktigt god. 2012 blev den utsedd till världens godaste mjölkchoklad av chokladkännaren och konditorn Georg Bernadini med följande motivering: "Zotter milk chocolate takes first place thanks to its harmony. It is not sweet nor is it too bitter and it melts wonderfully. The chocolate is milky-creamy but at the same time it is very chocolaty with a strong cocoa flavour. You can really taste the flavour of the Nicaraguan cocoa. A true masterpiece." Georg Bernadini provade över 2700 sorters choklad i olika kategorier.
Zotter är överhuvudtaget en intressant och duktig tillverkare av fairtrade-märkt choklad och har många spännande smaksättningar. Inte minst tilltalas jag av deras estetiska förpackningar, designade av en konstnärsvän till ägaren. Serien som heter Labooko har dessutom plats för två 35 g kakor vilka ger en extra dimension då olika smaker, procentsatser, ursprung mm kan kombineras.
Agent för Zotter är www.lindrooshälsa.se Där kan du se vilken återförsäljare som finns närmast dig. Just nu ingår den i repertoaren på mina provningar.

Kommentera

Publiceras ej