Mmmm...sedan ett år tillbaka äter vi denna chokladtårta vid varje bemärkelsedag. Våra barn 2 och 4 år älskar den. Med 100 gram mörk bra chokald och hallon i ingredienserna kan det inte gå fel. Receptet kommer från Ülles estniska kakbok. Prova och njut.
 
Första lagret (brownie):
200 g mörk choklad (jag brukar köpa Lindt Excellence 70% Mild)
200 g rumstempererat smör
250 g socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
Andra lagret (cheesekake):
400 g philadelfiaost
150 g socker
2 ms
vaniljsocker
2 st ägg
Topping:
2 dl grädde
1 msk socker
200 g hallon

Brownie: Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa smör och socker till en mjuk kräm. Tillsätt sedan äggen ett i taget. Sikta i mjöl och rör försiktigt. Häll slutligen i den smälta chokladen. Häll smeten i en form med bakplåtspapper i botten.
Cheesecake: Vispa rumstempererad philadelfiaost med socker och vaniljsocker tills det blir en jämn tjock kräm.  Rör i ett ägg åt gången. Häll försiktigt över brownie-lagret.
Baka i ugnen på 170 grader ca 35 minuter, tills ostlagret har stelnat och är lätt gyllene runt kanterna.
Låt den svalna minst 4 timmar. Innan servering, vispa grädden med socker och tillsätt halv-smälta hallon. Ett tips kan vara att krossa frysta hallon med mortel. Täck kakan med hallongrädden och dekorera kakan med hela hallon.
 

Kommentera

Publiceras ej